2018.11.18 Vasárnap
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Tájékoztatás KSH adatgyűjtésről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Mosonmagyaróvár településen 2018. október 12. és december 06. között lakáspiac jellemzői feltárására irányuló Lakbérfelmérés című önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre.

A Magyarországon felkeresendő 15 ezer cím kijelölését a Központi Statisztikai Hivatal statisztikai módszerrel, véletlenszerű kiválasztással hajtotta végre.

Az adatgyűjtők személyesen veszik fel a kapcsolatot a kijelölt címen élő adatszolgáltatókkal. Amennyiben a lakók piaci magánbérlőként élnek a címen, akkor kétféle módon válaszolhatják meg a kérdőívet:

  1. személyes interjú keretében a kérdezőnek válaszolva.
  2. önállóan, az interneten elérhető elektronikus kérdőív kitöltésével (a kérdőív a www.ksh.hu/lakberfelmeres oldalon érhető el, a belépéshez szükséges jelszót a kérdező adja át a címen élőknek.

A kérdőívet kitöltők és a nyereménysorsolásra jelentkezők között decemberben tableteket és egyéb értékes ajándékokat sorsolnak ki. Az adatszolgáltatás önkéntes és név nélküli. Az adatgyűjtést végrehajtók fényképes igazolvánnyal rendelkeznek.

Az adatfelvételek statisztikai célból történnek, az adatokat bizalmasan kezelik, kizárólag statisztikai célra, összesítve közlik, azokat más szervek, személyek részére nem adják ki, hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Unió 2016/679. sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.

A lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:00 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766 ingyenes telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu\lakberfelmeres internetes oldal nyújt tájékoztatást.

 

Kelt: Mosonmagyaróvár, 2018. október 10.

 

Kérjük a Tisztelt Lakosság válaszadási aktivitását!


Fehérné dr. Bodó Mariann s.k.

jegyző

Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal

Vissza