2022.06.25 Szombat
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Népszámlálás 2022

 

A népszámlálás célja, hogy pontos és részletes képet kapjunk Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. Ezek az információk szükségesek a mindannyiunk életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz.

 

A népszámlálásban a részvétel a 2018. évi CI. tv. alapján kötelező.

 

A népszámlálás menete

 

 • Október 1. – október 16.: Internetes önkitöltés

A háztartások önállóan, interneten keresztül tölthetik ki a népszámlálási kérdőívet. A kitöltést egyedi belépési kód segítségével tudják elvégezni. Az egyedi belépési kódokat postán juttatjuk el a háztartásoknak.

 • Október 17. – november 20.: Számlálóbiztosok keresik fel a háztartásokat

Azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek az online kitöltés lehetőségével, számlálóbiztosok keresik fel. Nem használnak papír kérdőíveket, a számlálóbiztosok tabletek segítségével rögzítik a válaszokat. Ez lesz hazánk első teljesen elektronikus népszámlálása!

 • November 21. – november 28.: Pótösszeírás a települési jegyzőnél

Pótösszeírás keretében a népszámlálásból addig kimaradóknak a települési jegyzőt felkeresve kell eleget tenniük adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

 

 


 

Jelentkezzen számlálóbiztosnak!

 

Jelentkezési határidő: 2022. július 15.

 

Tisztelt mosonmagyaróvári Polgárok!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart. A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok.

 

Feladatuk a körzet bejárása, körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőíveknek KSH által előírt módon való kitöltése, folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása a menedzser alkalmazásban, megtagadások, rendkívüli esetek jelentése a felülvizsgálónak, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. Munkájukat közvetlenül a felülvizsgáló irányítja és felügyeli.

 

A számlálóbiztos a 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajló terepmunka során címellenőrzést végez, és lakóegységenként kérdőívet tölt ki tableten.
Az adatfelvételhez szükséges tabletet a KSH biztosítja.

 

Ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához kérem a Tisztelt mosonmagyaróvári Polgárok segítségét.

 

A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:

 • saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) internet hozzáféréssel (e-learning oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz)
 • e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség
 • 18. életév betöltése
 • cselekvőképes legyen
 • legalább középfokú végzettség

A számlálóbiztosi munkára olyan személyek jelentkezését várjuk:

 • akik magabiztos számítógépes ismerettel rendelkeznek, illetve jártasak érintőképernyős készülékek használatában
 • pontosan tudják követni az előírásokat
 • betartják a határidőket
 • jó kapcsolatteremtő és beszédkészséggel rendelkeznek
 • képesek a munka okozta fizikai és szellemi megterhelés, az esetleges konfliktusok elviselésére
 • vállalják az új ismeretek elsajátítását, a kapott válaszok bizalmas kezelését és a népszámlálás idején más adatgyűjtési és kereskedelmi ügynöki tevékenység mellőzését.

Előnyt jelent

 • a felsőfokú végzettség, továbbá
 • ha korábban részt vett népszámlálásban, mikrocenzusban, vagy más KSH lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként, és munkáját jó minőségben végezte el.

 

Kérek mindenkit, aki rendelkezik a felsorolt képességekkel és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, jelentkezzen számlálóbiztosnak!

 

Jelentkezni a Polgármesteri Hivatalban (9200 Mosonmagyaróvár, Fő utca 11.), a hivatal portáján leadott "Számlálóbiztosi jelentkezési lap" kitöltésével, aláírásával lehet, továbbá a jelentkezési lapot (aláírva, bescannelve) a nepszamlalas@mosonmagyarovar.hu email címre is megküldheti.

 

Jelentkezési lap kérhető a Polgármesteri Hivatal portáján, illetve letölthető innen: www.mosonmagyarovar.hu/onkormanyzat/nepszamlalas.html

 

Jelentkezési határidő: 2022. július 15.

 

A számlálóbiztosok a helyi népszámlálási felelőssel (jegyző) kötnek megbízási szerződést, amelyre azután kerül sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.

 

A munkavégzésért a KSH a 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít. (A bruttó díjazás: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás bruttó 300 Ft/cím, összeírás körébe tartozó cím összeírása bruttó 300 Ft/cím, személyek összeírása bruttó 620 Ft/személy.)

 

Hivatalunk népszámlálási ügyintézőjének telefonos elérhetősége:
dr. Hári Angéla népszámlálási referens +36 96 577-800/127 mellék

 

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a www.ksh.hu oldalon.
Kérem, hogy a lehetőségek szerint minél többen jelentkezzenek segítve ezzel a munkánkat.

 

Adatkezelési tájékoztató kérhető a Polgármesteri Hivatal portáján, illetve letölthető innen: www.mosonmagyarovar.hu/onkormanyzat/nepszamlalas.html

 

Mosonmagyaróvár, 2022. június 14.

 

Köszönettel:

 

Fehérné dr. Bodó Mariann
jegyző
népszámlálási felelős

Vissza