2024.10.26 Szombat
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

TÁJÉKOZTATÁS KSH ADATGYŰJTÉSEKRŐL

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Mosonmagyaróvár településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló Időmérleg adatfelvételt hajt végre 2024. április és 2025. március közötti időszakban. A kikérdezés a 10 és 84 év közötti lakosság életmódját, életkörülményeit, időfelhasználását vizsgálja. A legutóbbi felvétel több, mint 10 évvel ezelőtt készült, ezért különösen fontos, hogy friss, pontos és megbízható adatok álljanak rendelkezésre az emberek időfelhasználásáról.
 

Az adatgyűjtés 242 településen zajlik. A Magyarországon felkeresendő kb. 36.000 személy kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtják végre. Az adatgyűjtés során a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel a válaszadókat. Minden sikeres személyes vagy telefonos interjút követően a válaszadó 5.000.-Ft értékű ajándékutalványt kap postai úton.

Adatszolgáltatóknak lehetősége van a kérdőív weben keresztüli megválaszolására is. Az interneten válaszolóknak a kérdőív és a napló együttes kitöltéséért 10.000.-Ft értékű vásárlási utalványt küldenek.

A Központi Statisztikai Hivatal minden adatot a hazai és az európai uniós adatvédelmi és statisztikai jogszabályok (a 2016. évi CLV. törvény és a 2016/679 EU-rendelet) rendelkezéseivel összhangban, bizalmasan kezel. A válaszadók személyes adatait a jogszabályoknak megfelelően védi. A résztvevők válaszaiból kizárólag névtelen, összesített statisztikák készülnek, amelyekből a felvételben résztvevők nem azonosíthatók. Az adatkezelési tájékoztató elérhető a felmérés weboldalán: www.ksh.hu/idomerleg.

A lakosság és az önkormányzat részére hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766 (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail-címen adnak további felvilágosítást.

Az adatgyűjtéssel és eredményekkel kapcsolatos információkról szintén a www.ksh.hu/idomerleg weboldal nyújt tájékoztatást.

Kérjük a Tisztelt Lakosság válaszadási aktivitását!

Kelt: Mosonmagyaróvár, 2024. szeptember 24.
 

Fehérné dr. Bodó Mariann s.k.
címzetes főjegyző
Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal

Vissza